Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 30 g Olivenöl
- 120 g Wasser
- ¾ TL Salz
- 150 g Saure Sahne
- ½ TL Pfeffer
Belag und Fertigstellung
- 200 g weiße Zwiebeln, halbiert
- 200 g rote Zwiebeln, halbiert
- 30 g Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1623 kJ / 388 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 474 mg
Alternatywne przepisy
Gerösteter Blumenkohl mit Pumpernickelcrunch und Sesam-Hollandaise
1 Std.
Putenschnitzel mit Kartoffelchips-Kruste
40 Min
Coleslaw
10 min
Chili con Carne mit Baguette, Eisbergsalat und Mango-Schoko-Eis
45 Min
Birnenspiralen auf Schokopudding
30 Min
Zwiebel-Flammkuchen
1 Std.
Gurkensalat
10 min
Gurkensalat
10 min
Obstplatte mit Honig-Zitronen-Dressing
15min
Möhrensalat
10 min
Rote-Rete-Salat mit Meerettich
10 min
Eier-Curry-Salat
1 Std. 30 Min