![Franzbrötchen-Auflauf Franzbrötchen-Auflauf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/712a634f-ec49-4a4b-8f6f-b029b9b8a2ba/Derivates/50234daf-8826-41eb-a7b2-3f6154dc1f60.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 300 g Franzbrötchen, in Würfeln (2 cm)
- 200 g Milch
- 1 gestr. TL Zitronenschale, fein gerieben
- 2 Eier
- 200 g Crème fraîche
- 25 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 150 g Kirschen, TK
- 3 EL gehobelte Mandeln
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2717 kJ / 650 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marzipan-Pflaumenmus-Rauten
1h 30min
Langos mit Äpfeln und Zimt
1h 30min
Apfel-Flammkuchen mit Streuseln
40min
Alabama-Bananen-Pudding
1sa 15 dk
Cappuccino-Törtchen
1h 5 min
Stollen-Tiramisu
2 Std. 20 Min
Kirsch-Marzipan-Gugelhupf aus dem Varoma
1h 30min
Gefüllte Buchteln mit Walnuss-Honig-Kruste und Vanillesauce
1h 30min
Schnelle Apfel-Trauben-Ballen
40min
Vanille-Sahne-Milchreis
1sa
Banana Pudding
8sa 30 dk
Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce
2 Std.