Franzbrötchen-Auflauf
TM6 TM5

Franzbrötchen-Auflauf

4.3 (35 ocen)

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • 300 g Franzbrötchen, in Würfeln (2 cm)
  • 200 g Milch
  • 1 gestr. TL Zitronenschale, fein gerieben
  • 2 Eier
  • 200 g Crème fraîche
  • 25 g Vanillezucker, selbst gemacht
  • 150 g Kirschen, TK
  • 3 EL gehobelte Mandeln
  • Puderzucker zum Bestäuben

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2717 kJ / 650 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
51 g
Tłuszcz
44 g
Błonnik
1.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy