Dreh-dich-um-Kuchen

Dreh-dich-um-Kuchen

4.7 2.8K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
16 Stücke

Składniki

Teig
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    150 g
  • Zucker
    150 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    25 g
  • Mehl
    150 g
  • Eier
    3
  • Backpulver
    1 Pck.
Belag und Fertigstellung
  • Quark, 20% Fett
    500 g
  • Zucker
    150 g
  • Butter weich, in Stücken
    150 g
  • Eier
    3
  • Vanillepuddingpulver
    1 Pck.
  • Zitronensaft
    40 g
  • Puderzucker zum Bestäuben

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 370 kcal / 1546 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 342 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...