Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 2 Äpfel, geviertelt
- 160 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 Eier
- 200 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
- ½ TL Zimt
- 60 g Milch
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 642 kJ / 154 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 68 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bananen-Walnuss-Muffins mit dunkler Schokolade
45 min
Carina-Kuchen
2h 30min
Schoko-Mandarinen-Kuchen
1 godz. 20 min
Schoko-Birnen-Kastenkuchen
2 godz.
Ameisenkuchen
2 godz.
Heidelbeer-Baiser-Kuchen
1h 30min
Orangen-Schoko-Kuchen
1h
Schneller Rüblikuchen
45 min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1h
Klassischer Marmorkuchen
1h 50min
Dreh-dich-um-Kuchen
1h 50min
Versunkener Erdbeerkuchen
1h 15min