Vegan bosbessen en cheesecake muffins
TM6 TM5 TM31

Vegan bosbessen en cheesecake muffins

5.0 (1 ocena)

Składniki

Cashew kaas

  • 150 g rauwe cashewnoten
  • 90 g amandelmelk, ongezoet
  • 15 g maïzena (zetmeel)
  • 70 g suiker
  • ½ tl natuurlijk vanille-extract

Muffins

  • 2 el gouden lijnzaad
  • 2 el warm water
  • 10 g citroenschil
  • 110 g suiker
  • 90 g veganistische margarine
  • 100 g amandelmelk, ongezoet
  • 230 g bloem
  • 10 g vers geperst citroensap
  • 1 tl bicarbonaat van sodium
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl natuurlijk vanille-extract
  • 150 g blauwe bessen, en iets meer als afwerking
  • poedersuiker, als afwerking

Wartości odżywcze
na 1 stuk
Kalorie
1159 kJ / 277 kcal
Białko
4.9 g
Węglowodany
37.3 g
Tłuszcz
12.6 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Błonnik
2 g
Sód
205.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy