Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g lijnzaad
- 60 g rauwe amandelen
- 140 g bloem
- 60 g olie, en iets meer om in te vetten
- 2 tl zout
- 50 g uien, gehalveerd
- 100 g prei, in ringen (0,5 cm)
- 60 g groene paprika, in stukken (2-3 cm)
- 60 g verse jonge spinazie
- 210 g sojamelk
- 480 g water, en iets meer om te weken
-
1
volle tl groentebouillonpasta
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 1 tl gedroogde gemalen kurkuma
- 1 tl uien granulaat
- 1 tl zoete paprikapoeder
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 110 g kikkererwtenbloem
- 120 g kerstomaten, gehalveerd
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1153.3 kJ / 275.6 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 613.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linzencurry en gestoomde pompoen
1h 15 min
Boekweit met champignons
25 min
Gegrilde zeevruchten plank
Nessuna valutazione
Vegan pudding
15min
Pulled barbecue jackfruit
25 min
Gezonde Miso kipnoedelsoep (Louise Keats)
30min
Wraps met gebakken groenten en kruidencrème
Nessuna valutazione
Batch Cooking | Oosterse rijstsalade met gestoomde groenten, dip & koekjes
Nessuna valutazione
Salade met zwarte rijst, aardbeien en feta
1h
Champignon en feta strudel met spinazie
1h 45min
Moussaka met linzen
2h 20min
Noten bolognese
35 Min