Urządzenia i Akcesoria
Himbeer-Käsekuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 8 godz.
6 Stücke
Składniki
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten65 g
-
Mehl130 g
-
Zucker145 g
-
Eigelb1
-
Backpulver1 TL
-
Milch250 g
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
-
Zitronensaft½ EL
-
Schmand300 g
-
Himbeeren, frisch250 g
-
Wasser100 g
-
Tortenguss, weiß½ Pck.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1778 kJ /
425 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2019
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.
Basic-Käsekuchen
10 godz.
Käsekuchen mit Mandarinen
9 godz. 20 min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Erdbeer-Sahne-Torte ohne Gelatine
2 godz. 30 min
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 godz.
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 godz. 15 min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 godz. 10 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 godz.
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 godz. 5 min
Pfirsich-Schmand-Krümelkuchen
3 godz. 30 min