Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 根 新鮮紅辣椒, 切片
- 2 粒 蒜頭
-
20
克 花生油
lub 20 克 椰子油 - 160 克 無鹽烤花生
- 400 克 椰奶
- 30 克 棕櫚糖
- 60 克 羅望子果肉 或果泥
- 20 克 魚露
- 1 大匙 蝦醬
- ¼ 茶匙 鹽
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 772 kJ / 173 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 14 g