Pizza romana (di Gabriele Bonci)

Pizza romana (di Gabriele Bonci)

4.0 6 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 24 godz.
1 pezzo

Składniki

Pre-impasto
  • 2 g di lievito di birra disidratato
  • 175 g di acqua
  • 1 cucchiaino di zucchero di canna
  • 150 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
Impasto
  • 100 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
Lievitazione
  • 500 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
  • olio extravergine di oliva q.b.
Terminare la preparazione
  • semola rimacinata di grano duro q.b.
  • passata di pomodoro condita (olio, sale e origano)
  • olio extravergine di oliva q.b. per condire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 2359.4 mg
Białko 27.1 g
Kalorie 4110.3 kJ / 982.4 kcal
Tłuszcz 7.2 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 198.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...