
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g onions cut into quarters
- 1 tbsp salt
- 1 pinch freshly ground pepper
- 3 - 5 sprigs fresh mint leaves only (opcjonalnie)
- 2 sprigs fresh basil leaves only (opcjonalnie)
-
500
g lamb meat or beef meat, sinew free, cut into cubes (3 cm)
lub 500 g beef or beef meat, sinew free, cut into cubes (3 cm) - 2 - 3 ice cubes
- 80 g fine bulgur wheat soaked and well strained (see tip)
- 2 level tsp Arabian spice mix
- 2 - 3 fresh basil leaves to garnish
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 154.8 kcal / 647.5 kJ
- Białko
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Węglowodany
- 8.7 g