Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Schokoladenbiskuit
- 6 Eier
- 200 g Zucker
- 70 g Kakao
- 10 g Rum
- 200 g Mehl
- ¾ Pck. Backpulver
- 1 Prise Salz
Füllung
- 350 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 150 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in kleinen Stücken
- 100 g Himbeerkonfitüre
Schokoladenglasur
- 1 ½ Blätter Gelatine
- 180 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 180 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in kleinen Stücken
- 50 g Butter, kalt, in kleinen Stücken
- 200 g Himbeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1671 kJ / 399 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Haselnuss-Schokoladen-Torte
13 Std.
Erdbeertorte
4h
Tortentraum Himbeere
5h
Schokoladen-Torte
3sa 20 dk
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5h
Himbeer-Mousse-Torte
5 Std. 45 Min
Etagentorte
7ωρ.
Kokostorte
7h 30min
Quark-Sahne-Blaubeer-Torte
6 Std. 30 Min
Allrounder-Torte
1 godz. 30 min
Himbeer-Schoko-Hochzeitstorte mit Schokodripping
48h
Nuss-Schoko-Torte
9 godz. 30 min