Schokoladen-Himbeer-Torte
TM5 TM6

Schokoladen-Himbeer-Torte

4.0 (125 ocen)

Składniki

Schokoladenbiskuit

  • 6 Eier
  • 200 g Zucker
  • 70 g Kakao
  • 10 g Rum
  • 200 g Mehl
  • ¾ Pck. Backpulver
  • 1 Prise Salz

Füllung

  • 350 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
  • 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
  • 150 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in kleinen Stücken
  • 100 g Himbeerkonfitüre

Schokoladenglasur

  • 1 ½ Blätter Gelatine
  • 180 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
  • 180 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in kleinen Stücken
  • 50 g Butter, kalt, in kleinen Stücken
  • 200 g Himbeeren

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1671 kJ / 399 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
39 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
4.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy