![Schokoladen-Himbeer-Torte Schokoladen-Himbeer-Torte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F29757A4-A3AC-4FD4-8E71-82000D615393/Derivates/B7DABB1B-FD3E-4AB6-B6C7-54CAB96D9154.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Schokoladenbiskuit
- 6 Eier
- 200 g Zucker
- 70 g Kakao
- 10 g Rum
- 200 g Mehl
- ¾ Pck. Backpulver
- 1 Prise Salz
Füllung
- 350 g Sahne, mind. 30% Fett
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 150 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in kleinen Stücken
- 100 g Himbeerkonfitüre
Schokoladenglasur
- 1 ½ Blätter Gelatine
- 180 g Sahne, mind. 30% Fett
- 180 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in kleinen Stücken
- 50 g Butter, kalt, in kleinen Stücken
- 200 g Himbeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1671 kJ / 399 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5h
Schokoladen-Torte
3h 20min
Triple Chocolate Cake
2 godz. 30 min
Beeren-Schicht-Torte
2 Std. 15 Min
Geburtstagstorte
6 Std. 30 Min
Etagentorte
7 godz.
Kokostorte
7 Std. 30 Min
Tortentraum Himbeere
5h
Kokos-Passionsfrucht-Torte
48 godz.
Maracuja-Schmand-Torte
4u. 45min
Erdbeer-Panna-Cotta-Torte
6 Std. 30 Min
Erdbeertorte
4h