Urządzenia i Akcesoria
Tomatensuppe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehen2 - 4
-
Olivenöl35 g
-
Wasser330 g
-
1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Tomaten geviertelt670 g
-
Bauernbrot in Scheiben, geröstet250 g
-
Pfeffer2 Prisen
-
Salz¼ TL
-
Basilikum ohne Stiele, in Streifen3 - 4 Stängel
-
Basilikum ohne Stiele, in Streifen⅓ Bund
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5 g
Kalorie
951 kJ /
226 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
4.4 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Viva l'Italia
75 Przepisów
Niemcy
Niemcy