Möhreneintopf

Möhreneintopf

4.3 34 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Petersilie ohne Stiele
    ¾ Bund
  • Zwiebeln halbiert
    1 ½
  • Schinkenspeck, gewürfelt
    180 g
  • Möhren in Stücken
    600 g
  • Kartoffeln in Stücken
    300 g
  • Wasser
    700 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l), selbst gemacht
  • Muskat
    2 Prisen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 8 g
Kalorie 516 kJ / 123 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 3.9 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...