Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 13 oz bread flour, divided
- 8 oz milk, icy cold, divided (see Tip)
- 1 egg yolk, from a large egg
- 1 oz sugar
- ½ tsp salt
- 2 tsp powdered milk
- 1 tsp dried instant yeast
- 1 oz unsalted butter, room temperature
- ice cold water, to spray
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 649 kJ / 155 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 108 mg
Alternatywne przepisy
Pull-Apart Dinner Rolls
2h 15min
Tangzhong Milk Bread
2h 35 min
Homemade Pie Crust
1h 30min
Buttermilk Bread
2h
Hawaiian Bread Rolls
4h 45min
Bagels
1h 20 min
Pretzel Bread
2h
Bavarian Pretzels
55min
Hokkaido Milk Loaf
4h 20min
Braided Milk Bread
2h 20min
Braided Milk Bread (TM5/6 Metric)
2h 20min
Artisan Bread (Betty)
4 Std. 35 Min