Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 snítek čerstvé petržele, pouze lístky
- 750 gramů vody
- 700 gramů nových brambor, velkých tak, aby se vešly do otvoru víka mixovací nádoby
- 80 gramů cibule, napůl
- 50 gramů másla
- 50 gramů bílého vína
- 500 gramů žampiónů, na plátky (1 cm)
- 1 polévková lžíce zeleninové dochucovací pasty
- ½ čajové lžičky soli
- 8 polévkových lžic olivového oleje
- 1 čajová lžička soli podle chuti
- ½ čajové lžičky pepře černého, mletého podle chuti
- 5 stroužků česneku, lehce rozdrceného
- 4 snítky čerstvého rozmarýnu, pouze lístky
- 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu, rozpuštěného ve 4 lžících studené vody
- 100 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
- ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 2580.4 kJ / 616.7 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Tłuszcz
- 46.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.1 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 911.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
1 godz.
Brokolicový krém
30 min
Mandle v cukru
1 godz.
Valašská kyselica
45 min
Cuketová čalamáda na topinky
25min
Špecle v žampiónovo-slaninové omáčce - z jednoho hrnce
30 min
Rizoto s houbami a špenátem
55min
Hovězí svíčková a žampióny s květákovým salátem
45 min
Batátový eintopf s klobásou a fazolemi
45 min
Tagliatelle s restovanými hříbky
1 godz.
Obláčková pečená vejce
20min
Bramborová kari polévka
35min