Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 gramů krupicového cukru, plus navíc 2 čajové lžičky na posypání před pečením
- 150 gramů másla, na kousky
- 3 vejce
- 300 gramů rebarbory (viz Tip)
- 250 gramů polohrubé mouky
- 2 čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 2 čajové lžičky vanilkového cukru
- 60 gramů mléka
- 1 špetka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1503 kJ / 359 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 169 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hraběnčiny řezy
50min
Brokolicový krém
30 Min
Buchty s povidly
2 godz. 20 min
Loupání brambor (s krytem mixovacích nožů 2v1)
5min
Dýňový krém s kari
35 Min
Mazanec
2h 15min
Portugalský chléb (Pão de água)
3h 30min
Maková bábovka
1 Std.
Těstoviny se zeleninovým ragú
45 Min
Okurkový salát s koprem a dresinkem ze zakysané smetany
10min
Jablečný koláč s Multifunkčním kráječem Thermomix® pro TM6
1 Std.
Tandoori marináda
10min