Poulet piri-piri avec salade de crudités

Poulet piri-piri avec salade de crudités

5.0 2 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 7 godz. 20 min
4 portions

Składniki

Sauce piri-piri
  • piments de type Fresno, frais sans les tiges, coupés en deux
    4
  • piments Chile de arbol, séchés, au goût
    2 - 4
  • de paprika fumé moulu
    ½ c. à thé
  • de gros sel
    1 c. à thé
  • origan séché
    ½ c. à thé
  • d'ail
    3 gousses
  • d'huile d'olive vierge extra
    100 g
  • de vinaigre de vin rouge
    45 g
  • de poulet en crapaudine (voir conseil)
    1500 - 1600 g
Salade de crudités et grillades
  • de légumes variés (par exemple, brocolis, carottes, poivrons rouges), en morceaux (3 cm/2 po)
    450 g
  • de mayonnaise
    100 g
  • de sel (opcjonalnie) au goût
    ¼ c. à thé
  • de moutarde de Dijon
    1 ½ c. à soupe
  • de poivre noir moulu
    ¼ c. à thé

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 875.8 kcal / 3664.3 kJ
Białko 65 g
Tłuszcz 62.5 g
Węglowodany 11.3 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 13.3 g
Sód 904.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...