Tumis Jamur

Tumis Jamur

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porsi

Składniki

  • air dibagi
    900 g
  • kecap asin tamari sesuai selera
    55 g
  • maizena
    1 sdm
  • dark brown sugar
    1 sdm
  • pasta kaldu sayur
    1 sdt
  • daun bawang potong kecil-kecil, tambahkan untuk hiasan
    85 g
  • jahe segar diiris
    3 cm
  • siung bawang putih
    2
  • bubuk bumbu ngo hiong
    ½ sdt
  • flake cabai kering
    ¼ sdt
    1 cabai merah kering
  • jamur (misalnya kancing, shiitake, terompet, cremini, tiram raja), diiris
    300 g
  • minyak zaitun ekstra virgin
    30 g
  • garam
    ½ sdt
  • beras
    200 g
  • zukini diiris potong kecil-kecil (2cm)
    100 g
  • wortel dijulien
    100 g
  • sawi putih diiris (1cm)
    100 g
  • jagung muda (opcjonalnie) dikeringkan
    85 g
  • kecambah kacang kedelai
    85 g
  • minyak wijen, dipanggang
  • biji wijen untuk hiasan
  • cabai merah kering (opcjonalnie) untuk hiasan
    4

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 1161.3 mg
Białko 10.9 g
Kalorie 1686.1 kJ / 403 kcal
Tłuszcz 13.8 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 62.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie