Crêpes au pavot et rhubarbe

Crêpes au pavot et rhubarbe

4.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

La pâte
  • 50 g de beurre en morceaux (2 cm)
  • 200 g de farine de blé
  • 400 g de lait
  • 4 œufs
  • 2 c. à soupe de graines de pavot
  • 2 c. à soupe de miel liquide
  • ½ c. à café de sel
La compote
  • 450 g de rhubarbe en morceaux (3 cm)
  • 1 c. à café de maïzena
  • 1 sachet de sucre vanillé (7 - 10 g)
  • 3 c. à soupe de miel liquide
  • 1 c. à soupe d'eau
La cuisson des crêpes
  • 1 c. à soupe de beurre à rôtir pour la cuisson
  • 250 g de ricotta, fraîche

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 21.7 g
Kalorie 2710 kJ / 647 kcal
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...