Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato al caffè
- 150 g di anacardi non salati
- 230 g di latte di cocco
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 120 g di zucchero di cocco
- 15 g di sciroppo di agave
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 3 cucchiaini di caffè in polvere
- 1 pizzico di sale
Lava cake al cioccolato
- 150 g di cioccolato fondente (70% di cacao) vegano, a tocchetti
- 150 g di burro di cocco + q.b.
- 75 - 80 g di zucchero, a piacere
- 180 g di uova (circa 5 uova medie)
- 5 g di amido di mais (maizena)
- 35 g di farina di riso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3271 kJ / 782 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 64.2 g
- Tłuszcz
- 53.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 36 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 98 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frutta Martorana
27 Std. 30 Min
Crostata al caramello e vaniglia
3 godz.
Crostata mango e frutto della passione con crema bavarese
4h
Gelato alla vaniglia
12 godz.
Risotto al limone e spinaci
30 Min
Risotto ai funghi
30 Min
Cronuts (TM6)
3 godz.
Pasta di pistacchi (100%)
20 Min
Gelato veloce alle ciliegie
20 Min
Mandorle pralinate con cioccolato e cocco
40 Min
Crema ai funghi (Bimby Friend)
30 Min
Gelato alla vaniglia
12 godz.