Lava cake al cioccolato con gelato al caffè

Lava cake al cioccolato con gelato al caffè

5.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 godz.
6 porzioni

Składniki

Gelato al caffè
  • di anacardi non salati
    150 g
  • di latte di cocco
    230 g
  • di cacao amaro in polvere
    30 g
  • di zucchero di cocco
    120 g
  • di sciroppo di agave
    15 g
  • di estratto di vaniglia naturale
    1 cucchiaino
  • di caffè in polvere
    3 cucchiaini
  • di sale
    1 pizzico
Lava cake al cioccolato
  • di cioccolato fondente (70% di cacao) vegano, a tocchetti
    150 g
  • di burro di cocco + q.b.
    150 g
  • di zucchero a piacere
    75 - 80 g
  • di uova (circa 5 uova medie)
    180 g
  • di amido di mais (maizena)
    5 g
  • di farina di riso
    35 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 782 kcal / 3271 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 53.4 g
Węglowodany 64.2 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 36 g
Sód 98 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...