Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 120 g di acqua
- 100 g di zucchero di canna
- 14 g di lievito di birra disidratato
- 3 uova
- 1 arancia, la scorza grattugiata
- 500 - 530 g di farina tipo 00
- 2 pizzichi di sale
- 150 g di burro morbido a tocchetti
Ripieno al cioccolato
- 130 g di cioccolato fondente a pezzi
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 60 g di zucchero di canna
- 120 g di burro morbido a tocchetti
Terminare la preparazione
- 100 g di noci pecan tritate grossolanamente
- 100 g di acqua
- 200 g di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2467.8 kJ / 589.8 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 75.5 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.4 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 176.7 mg
Alternatywne przepisy
Cinnamon rolls
4u.
Banana bread (TM6)
1h 50min
Pavlova con coulis di lamponi, fichi e melagrana
6u.
Victoria sponge fragole e limone
4 Std. 30 Min
Number Cake 50 anni Thermomix®
5h
Ma'amoul
2 Std.
Briouats alla marocchina con miele e semi di sesamo
2 Std.
Victoria sponge
1 Std. 30 Min
Cupcake con lamponi e cocco
2h 20 min
Pinsa romana alla carbonara
4u.
Muffin ai mirtilli e lamponi con crema di yogurt
1 Std.
Cruffin (TM6)
4 Std. 30 Min