Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 500 g leite
- 100 g açúcar
- 40 g amido de milho
- 6 gemas de ovo
- ¼ vagem de baunilha, só as sementes
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 200 g açúcar
- 1 limão (casca, só a parte amarela)
- 6 ovos
- 100 g fécula de batata
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 40 g coco em lascas q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1014 kJ / 242.3 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 38.9 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 84.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Molotof ao vapor
30 Min
Pão-de-ló de Alfeizerão
45min
Pão-de-ló de chocolate
1h
Pão de ló de Margaride
1 Std. 15 Min
Pão-de-ló de Vizela
1 Std. 40 Min
Grinalda de pavlova com coulis de framboesa, figo e romã
6 Std.
Chiffon de laranja
1 Std. 30 Min
Bolo-rei escangalhado
6 Std.
Bolo de ananás Retro na Varoma
1h
Rabanadas a vapor
1h
Entrançado de avelã, chocolate, maçã e passas
2 Std. 25 Min
Tarte de amêndoa
1 Std. 40 Min