Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1800 - 2000 克 甘榜鸡 (1 只全甘榜鸡)
- 1 汤匙 米酒
- 1 汤匙 盐 ,加 ¼ 茶匙酱汁
- 40 克 新鲜姜 ,切片
- 1500 克 水
- 20 克 蒜瓣 ,额外准备2-3个蒜瓣,拍扁蒸煮用
- 20 克 小红葱
- 20 克 食油
- 70 克 韭菜 ,切碎
- 30 克 青葱 ,切葱花
- 10 克 新鲜芫荽 ,切碎
- 45 克 酱青
- 1 茶匙 麻油
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2598 kJ / 621 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1821 mg