Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
药材帝皇鸡
- 25 克 龙眼干
- 5 克 当归 ,切成薄片
- 20 克 党参 ,切成5公分长
- 15 克 玉竹
- 6 粒 红枣 , 去核
- 1 只 全鸡 (1.2 - 1.4公斤),连皮和骨
- 1 汤匙 盐
- 15 克 姜 ,切成薄片
- 10 克 枸杞 ,洗净
- 5 克 川芎 ,洗净
- 1 片 干荷叶 ,汆烫
- 60 克 绍兴花雕酒
麻酱秋葵
- 45 克 白芝麻 , 烤香
- 60 克 美乃滋 (蛋黄酱)
- 2 汤匙 白米醋
- 1 ½ 汤匙 酱青
- 1 茶匙 糖
- ½ 茶匙 味醂
- ½ 茶匙 麻油
猪手芥菜煲
-
1000
克 猪手 ,切块(5-6公分)
lub 1000 克 烧猪手 ,切块(5-6公分) - 10 - 20 克 亚叁片
- 1000 克 水
- 10 条 辣椒干 ,适量调味,去籽,洗净
- 2 - 5 粒 咸水梅 ,去籽
- ½ 汤匙 辣豆瓣酱
- ½ 汤匙 豆瓣酱
- ½ 汤匙 酱青
- 2 茶匙 盐
- 2 汤匙 糖
- 300 克 芥菜 ,冲洗
- 150 克 咸菜 ,浸泡10分钟
- 300 克 羊角豆 (秋葵),修剪茎(参考步骤7)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2665 kJ / 637 kcal
- Białko
- 76 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4 g