Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pilav
- 300 g pirinç, basmati cinsi
- 700 g su, oda sıcaklığında
- ¾ tk tuz (bk. Öneriler)
Provencal baharatlı şeftalili tavuk
- 20 g zeytinyağı, ekstra 1 yk zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 400 g tavuk budu, derisiz, kemiksiz, küp küp kesilmiş (3 cm), kağıt havluyla kurulanmş
- 250 g su
-
2 - 3
tk Provencal Baharat Karışımı
lub 2 - 3 tk baharat karışımı (kekik, biberiye, tarhun, fesleğen, nane) - ½ tk karabiber
- ¾ - 1 tk tuz
- 250 g şeftali, konserve,(susuz net ağırlığı 250 g), küp küp doğranmış (1-1.5 cm), konserve şeftalinin suyunu saklayın
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 3168 kJ / 756.7 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 115 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1044.7 mg
Alternatywne przepisy
Kuşkonmazlı Kabaklı Makarna
30min
Kıymalı Meksika Fasulyesi (Chili Con Carne)
35min
Pancar Carpaccio
Brak ocen
Basit Granola
25min
Domates Soslu Hindi Köfteleri
30min
Moscow Mule
Brak ocen
Patatesli Pastırmalı Omlet
45min
Pinyata Çikolata
6óra 35p
Buharda pişmiş köfteler
30min
Yulaflı Muzlu Kek
2 Std.
Kurutulmuş Domates ve Kremalı Tavuklu Penne
30min
Tavuklu Pilav
1sa 10 dk