Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fırında Tavuk Baget
- 1000 g derili tavuk baget (yakl. 8 adet)
- 30 g zeytinyağı
- 100 g ketçap
- 1 yk Worcestershire sosu
- 2 tk hardal
- 1 tk kişniş, toz
- 1 tk kimyon, toz
- ¼ tk kurutulmuş zencefil tozu
- 1 tutam tuz
Kırmızı Lahanalı Coleslaw
- 25 g soğan, ikiye bölünmüş
- 50 g havuç, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 300 g kırmızı lahana, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 80 g mayonez
- 2 tk limon suyu
- ¼ tk tuz, damak tadına göre
- 2 tutam karabiber
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 2095 kJ / 501 kcal
- Białko
- 38.2 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 34.4 g
Alternatywne przepisy
Kuru Fasulye
10 Std.
Teriyaki Soslu Somon ve Sebzeler
50 min
Çikolata Soslu Havuçlu Kek
50 min
Zeytinyağlı Biber Dolması
1h 35 phút
Kızarmış Ekmekler Üstünde Kuşkonmaz Kreması ve Yumurta
Brak ocen
Biber Soslu Tavuk Baget, Kabak ve Beyaz Peynirli Kuskus
55min
Papatyalı Limonata
15min
Labne peynirli ve mantarlı penne
45 min
Limonlu ve Taze Otlu Somon Burger, Parmesanlı Kabak İle
30min
Ekşili Köfte
1h 15min
Bol Baharatlı Fırında Çipura
1h 15min
Zencefilli Limonata
10min