Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fırında Tavuk Baget
- 1000 g derili tavuk baget (yakl. 8 adet)
- 30 g zeytinyağı
- 100 g ketçap
- 1 yk Worcestershire sosu
- 2 tk hardal
- 1 tk kişniş, toz
- 1 tk kimyon, toz
- ¼ tk kurutulmuş zencefil tozu
- 1 tutam tuz
Kırmızı Lahanalı Coleslaw
- 25 g soğan, ikiye bölünmüş
- 50 g havuç, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 300 g kırmızı lahana, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 80 g mayonez
- 2 tk limon suyu
- ¼ tk tuz, damak tadına göre
- 2 tutam karabiber
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 2095 kJ / 501 kcal
- Białko
- 38.2 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 34.4 g
Alternatywne przepisy
Hardallı Patates Salatası
1hod.
Kore Usulü Kızarmış Tavuk
4h
Peynirli Omlet
15min
Kısır
30min
Kurutulmuş Domates ve Kremalı Tavuklu Penne
30min
Tam Buğday, Zencefil ve Kahveli Muffinler
2h 5min
Tavuk Baget ve Biralı Sos
1 Std. 30 Min
Elmalı Çörek
2 Std. 20 Min
Zencefilli Köpüklü Şarap
40 Min
Biber Soslu Tavuk Baget, Kabak ve Beyaz Peynirli Kuskus
55 Min
Labne peynirli ve mantarlı penne
45 Min
Sütlü Yuvarlak Sandviç Ekmeği
2 Std.