Mangkuk Buddha Falafel Bit Panggang

Mangkuk Buddha Falafel Bit Panggang

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
5 porsi

Składniki

Bit Falafel
  • air
    700 g
  • ubi bit merah kupas, potong dadu (2 cm.) (lihat Tip)
    450 g
  • bawang bombai merah potong-potong
    110 g
  • bawang putih
    2
  • daun ketumbar segar
    15 g
  • kacang arab dibilas, dikeringkan (sekitar 425 g)
    1 kaleng
  • tepung beras cokelat
    130 g
  • jus lemon
    15 g
  • garam
    ½ sdt
  • bubuk jinten putih
    ⅛ sdt
Saus Tahini
  • siung bawang putih
    3
  • daun ketumbar segar
    15 g
  • lemon, disarankan organik zested dan simpan 40 g jus lemon
    1
  • garam
    ¼ sdt
  • pasta tahini
    130 g
  • air
    85 g
Hummus
  • siung bawang putih
    2
  • biji rami tambahkan untuk hiasan
    30 g
  • garam
    ½ sdt
  • kacang arab dibilas, dikeringkan (sekitar 425 g)
    1 kaleng
  • air
    70 g
  • pasta tahini
    55 g
  • jus lemon
    55 g
  • minyak zaitun ekstra virgin
    20 g
  • campuran salad dengan selada mesclun
    150 g
  • timun diiris melingkar (1cm)
    350 g
  • paprika manis dihilangkan, dibelah dua
    300 g
  • lobak dipangkas ujungnya, dipotong bagi empat
    150 g
  • roti pita potong wedges, untuk disajikan

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 933 mg
Białko 20 g
Kalorie 2611 kJ / 624 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 17 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 75 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie