Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 400 g ginjas em calda
- 4 ovos
- 120 g açúcar
- 100 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 20 g cacau em pó s/ açúcar
- 150 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 550 g natas c/ 30-40% de gordura, bem frias
- 80 g açúcar em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2903.7 kJ / 694 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 83.1 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 65.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa folhada
1j 30 menit
Brigadeirão
1 Std. 45 Min
Bolo de abacaxi e coco
1j
Bolo gourmet de chocolate negro
1h 15min
Lanternas de pimentos recheados
1j 30 menit
Ameixa cozida com palitos la reine e creme de baunilha
20 Min
Mini árvores de Natal
45 Min
Tarte de abóbora com chocolate branco e noz sem glúten
2 Std. 30 Min
Bolo de creme de chocolate e pistácio
24 Std.
Mini pão de queijo com calabresa
2 Std.
Molho de caramelo e café expresso
45 Min
Filhoses de cenoura
1 Std. 5 Min