Canestrelli (Italian Egg Yolk Cookies)

Canestrelli (Italian Egg Yolk Cookies)

4.5 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
24 pieces

Składniki

  • vanilla bean
    ½
  • sugar
    2 oz
  • unsalted butter diced, room temperature
    3 ½ oz
  • all-purpose flour
    4 ½ oz
  • potato starch
    2 oz
  • baking powder
    ⅛ tsp
  • salt
    ¼ tsp
  • large egg yolks cooked (see Tip)
    4
  • confectioners sugar to dust

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 77 kcal / 322 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 26 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...