Éplucheur Casserole de patates douces

Éplucheur Casserole de patates douces

4.5 2 oceny
Przygotowanie 15 godz.
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 portions

Składniki

Garniture streusel aux pacanes
  • de farine tout usage
    115 g
  • de beurre non salé en dés, plus un supplément pour beurrer
    115 g
  • de cassonade foncée au goût
    60 - 70 g
  • de pacanes hachées
    85 g
Garniture de patates douces
  • de patates douces coupées en demi-lunes (2,5 cm d'épaisseur)
    680 g
  • d'eau séparée (600 g + 510 g)
    1110 g
  • de beurre non salé en dés
    115 g
  • de lait entier
    115 g
  • de cassonade foncée au goût
    30 - 60 g
  • d'extrait de vanille naturelle
    1 c. à thé
  • de sel
    ½ c. à thé
  • de cannelle moulue
    ½ c. à thé
  • de noix de muscade moulue
    ¼ c. à thé
  • œufs de gros calibre
    2
  • de mini guimauves
    140 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 553.6 kcal / 2316.4 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 60.5 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 16.1 g
Sód 250 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...