Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g udang kupas mentah, ukuran sedang, kotoran hitam di punggung udang dibuang
- 20 g shoyu (kecap asin Jepang)
- 10 g mirin
- 1500 g air
- 300 g mi yakisoba segar (lihat tips)
- 2 cm jahe segar
- 15 g minyak wijen
- 10 g minyak cabai (chilli crisp oil)
- 1 bawang bombai, potong wedges
- 1 paprika merah, biji dibuang dan potong tipis-tipis
- 1 paprika hijau, biji dibuang dan potong tipis-tipis
- 40 g saus tiram
- ½ sdt bawang putih bubuk
- 200 g taoge segar
- biji wijen, panggang, untuk disajikan
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 1505.6 kJ / 358.5 kcal
- Białko
- 31.2 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 1142.2 mg