Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g vegetais para sopa limpos, cortados em pedaços (2-3 cm) ou restos (ex: cascas de cenoura ou de aipo)
- 1 chalota c/ casca, cortada ao meio
- 1 pedaço de gengibre fresco c/ casca (20 g aprox.)
-
50
g cogumelos shitake secos
lub 50 g cogumelos secos - 100 g pimento vermelho cortado em pedaços (3 cm)
- 2 dentes de alho c/ pele, esmagados
- 2 talos de erva-príncipe cortados em pedaços
- 1 anis estrelado
- 1 malagueta
- 1400 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 30 g sumo de lima
- 10 g molho de peixe
- 40 g molho de soja
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 618.2 kJ / 147.8 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 31.4 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 1679.8 mg
Alternatywne przepisy
Risoto de beterraba
30min
Creme de ervilhas
40min
Creme de ervilhas e hortelã
35min
Bolo de camomila
40min
Caril de paneer e ervilhas
4h
Mahmoul com recheio de tâmara, pistácio e noz
2h
Suco verde
15min
Doce de ginja
Brak ocen
Barras de cereais
40min
Couve roxa com maçã - TM5
1h 15min
Risoto doce de coco
35min
Salada de cuscuz com beringela
30min