Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
400
g tomate cortado em metades
lub 400 g tomate pelado - 100 g talo de aipo cortado em pedaços
- 1 cebola c/ casca, cortada ao meio
- 2 dentes de alho c/ pele, esmagados
- 2 folhas de louro
- 2 c. chá de sal
- 10 grãos de pimenta preta
- 2 c. chá de manjericão seco
- 3 c. chá de orégãos
- 1 malagueta seca (opcjonalnie)
- 1200 g água
- eritritol q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 170.1 kJ / 40.7 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1201.8 mg
Alternatywne przepisy
Polenta com ragu de grão de bico
No ratings
Polenta cremosa com ragu de cogumelos
No ratings
Chutney de manga
No ratings
Granola de Castanhas
50min
Brigadeiro de capim-santo de colher
20 Min
Pão de mandioquinha
1h 10min
Cuscuz de carne seca
No ratings
Creme de inhame e ervilha
40min
Frango com quiabo
40min
Polenta
40min
Coalhada seca
15h 10 min
Macarrão cozido
20 Min