Caldo de beterraba

Caldo de beterraba

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
4 doses

Składniki

  • beterraba limpa, cortada em pedaços
    200 g
  • bolbo de aipo limpo, cortado em pedaços (2 cm)
    100 g
  • cenoura limpa, cortada em pedaços (2 cm)
    100 g
  • cebola c/ casca, cortada ao meio
    1
  • cogumelos frescos cortados em metades
    100 g
  • dentes de alho c/ casca, esmagados
    2
  • folhas de louro
    2
  • sal
    2 c. chá de
  • pimenta preta
    10 grãos de
  • pimenta-da-Jamaica
    5 grãos de
  • bagas de zimbro
    5
  • água
    1500 g
  • Sumo de limão q.b. p/ temperar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 79.8 kcal / 333.6 kJ
Białko 3.1 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 17.5 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 1265.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...