Mi Minyak Cabai dengan Udang

Mi Minyak Cabai dengan Udang

5.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porsi

Składniki

  • air
    1420 g
  • mi telur khas Cina, kering
    340 g
  • minyak wijen
    2 sdm
  • udang besar mentah, dikupas kotoran hitam di punggung udang dibuang
    570 g
  • minyak cabai (chilli oil)
    60 g
  • saus sambal
    2 sdt
  • kecap asin sesuai selera
    15 g
  • ketumbar segar daun saja, dicincang
    ½ ikat
  • daun bawang diiris tipis
    3

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 1034.5 mg
Białko 32.3 g
Kalorie 2093.1 kJ / 500.3 kcal
Tłuszcz 12.1 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 64.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie