Kembang Kol Kung Pao dengan Salad Wortel dan Wijen

Kembang Kol Kung Pao dengan Salad Wortel dan Wijen

3.5 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porsi

Składniki

Nasi
  • beras basmati
    225 g
  • garam
    ½ sdt
  • air
    680 g
Salad Wortel
  • wortel potong kecil-kecil (2.5 cm)
    140 g
  • sari jeruk nipis
    2 sdt
  • minyak wijen
    2 sdt
  • cuka beras
    30 g
  • sirop mapel
    1 sdm
  • biji wijen tambahkan untuk hiasan
    2 sdt
Kembang Kol Kung Pao
  • kecap asin tamari dibagi
    60 g
  • maizena dibagi
    2 sdm
  • cabai kering kasar
    ½ sdt
  • kuntum kembang kol potong seukuran gigitan
    910 g
  • siung bawang putih
    2
  • pasta jahe-bawang putih
    2 sdt
  • minyak zaitun
    15 g
  • cabai merah dipotong bagi dua, batang dan biji dibuang
    1
  • daun bawang dibagi (1 dipotong, 1 diiris, untuk hiasan)
    2
  • pasta kaldu sayur
    ½ sdt
  • saus hoisin
    30 g
  • air
    200 g
  • cuka beras
    30 g
  • sirop mapel
    1 sdm

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 1408 mg
Białko 11.9 g
Kalorie 1854.8 kJ / 443.3 kcal
Tłuszcz 8.2 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 82.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie