Wersje kompatybilne
Apple Mousse Crumble with Rosemary Ice Cream (Matthew Kenney) Metric
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rosemary Ice Cream
- 795 g oat milk
- 3 sprigs fresh rosemary
- 60 g sugar
- 200 g simple syrup (see Tip)
- ½ tsp xanthan gum
Apple Mousse
- 425 g water
- 1020 g apples, type Granny Smith (approx. 6 apples), peeled, cored, halved, each half cut into 4 wedges
- 215 g sugar, divided
- 1 tsp agar-agar
- non-stick spray oil
- 315 g chickpea liquid, canned (aquafaba)
- 2 tsp vegan whipping cream, e.g. Silk®
- 1 pinch cream of tartar
- ½ tsp xanthan gum
Toasted Oat Crumble
- 1 tsp fresh rosemary, leaves only, chopped
- 140 g brown sugar
- 70 g rolled oats
- 155 g all-purpose flour
- 1 tsp salt
- 155 g vegan butter, in pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1847.8 kJ / 441.6 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 82.5 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 347.4 mg
Alternatywne przepisy
Antonio Bachour: Crème Brûlée with Tropical Fruits (Metric)
3h 40min
Hollandaise sauce
15min
Naan Bread with Hummus (Hestan Cue™) Metric
1h 55min
Millet-stuffed cabbage rolls with mushroom sauce
1h 40min
Vegetable pasta soup, Pork roll with vegetables, Puddings, Muffins
1h 40min
Sufganiyot
2 godz. 30 min
Bacon-wrapped turkey leg with potatoes
Brak ocen
Kaiserschmarrn (sweet raisin pancake)
25min
Antonio Bachour: Crème Brûlée with Tropical Fruits
3h 40min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1h 10min
Cherry and almond clafoutis pudding
3h
Plant-Based Alfredo Sauce (Matthew Kenney) Metric
1 Std. 30 Min