Sopa da pedra

Sopa da pedra

4.5 19 rating
Przygotowanie 8 godz.
Czas całkowity 13 godz.
8 doses

Składniki

  • chispe de porco cortado em fatias (grossura de 1 dedo aprox.)
    520 g
  • sal
    2 c. chá de
  • feijão catarino, seco
    200 g
  • Água q.b. p/ demolhar
  • cebola cortada em pedaços
    120 g
  • dente de alho
    1
  • azeite
    30 g
  • coentros
    20 pés de
  • chouriço de carne
    80 g
  • chouriço de sangue
    80 g
  • batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
    250 g
  • folhas de louro
    3
  • pimenta
    1 pitada de
  • farinheira (150 g aprox.)
    1
  • caldo de carne caseiro líquido (ver dica)
    800 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Białko 25 g
Kalorie 1635 kJ / 391 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...