Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 520 g chispe de porco cortado em fatias (grossura de 1 dedo aprox.)
- 2 c. chá de sal
- 200 g feijão catarino, seco
- Água q.b. p/ demolhar
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 30 g azeite
- 20 pés de coentros
- 80 g chouriço de carne
- 80 g chouriço de sangue
- 250 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
- 3 folhas de louro
- 1 pitada de pimenta
- 1 farinheira (150 g aprox.)
- 800 g caldo de carne caseiro líquido (ver dica)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1635 kJ / 391 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Pão de água com massa-mãe
21 Std.
Sopa de feijão com couve-portuguesa
35 min
Tripas à moda da Régua
2h 30min
Caldeirada à algarvia
3h
Sopa da pedra
1 godz. 30 min
Caldo-verde
40 min
Cozido à portuguesa
1h 35 min.
Sopa da pedra
1 godz. 30 min
Bolos folhados
13 Std.
Sopa de peixe e legumes
40 min
Sopa de grão e linguiça
25 min
Feijoada à transmontana
45 min