Urządzenia i Akcesoria
Terong Balado
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porsi
Składniki
-
terong potong korek api (5 cm)450 g
-
air750 g
-
bawang putih25 g
-
bawang merah50 g
-
tomat merah potong bagi empat200 g
-
cabai merah besar potong bagi dua85 g
-
minyak sayur40 g
-
cabai rawit merah segar15 g
-
daun jeruk purut segar3
-
bumbu merah suhu ruang80 g
-
serai segar potong bagi dua, dimemarkan1 batang
-
jeruk nipis sari buah saja1
-
gula sesuai selera½ sdt
-
garam sesuai selera½ sdt
-
lada putih bubuk sesuai selera¼ sdt
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Sód
400 mg
Białko
3 g
Kalorie
886 kJ /
213 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Warisan Kuliner
9 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Sayur Lodeh
45 min
Pasta Ragout Sayur
Brak ocen
Pasta dengan Sayuran
Brak ocen
Sup Kacang Tolo dengan Sayuran
Brak ocen
Tumis Tahu dan Jamur
25 min
Tumis Kembang Tahu dan Goji Berry
20 min
Telur Orak-Arik dengan Bawang Bombai
25 min
Tumis Jamur Kuping dan Nanas
Brak ocen
Tumis Pepaya Muda
Brak ocen
Buddha bowl with lentil falafel and pomegranate
Brak ocen
Sweet and Sour Tofu Bowl
1 godz. 50 min
Couscous tahini bowl
Brak ocen