Wersje kompatybilne
Zucchini-Käse-Pfannkuchen mit Dill-Knoblauch-Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 130 g Emmentaler, in Stücken
- 500 g Zucchini, in Stücken (siehe Tipp)
- 1 ½ - 2 TL Salz
- 4 Eier
- 500 g Kefir
- 350 g Mehl
- ½ TL Natron
Sauce und Fertigstellung
- ½ Bund Dill, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Saure Sahne
- 100 g Mayonnaise
- ½ TL Salz
- 2 - 3 Prisen Pfeffer
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1485 kJ / 355 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 728 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mais-Polenta-Puffer mit Joghurtsauce
1h
Pizza mit Bohnen und Schinken
2h
Blätterteig-Pizza
30min
Kräuterkuchen
2h
Zucchini-Rolle mit Lachs
2h
Apfel-Quark-Puffer
45min
Überbackene Pfannkuchenrollen
1h 15min
Flammkuchen mit Kartoffelcreme und Speck
1h
Reibekuchen-Tarte mit Spinatcreme und Lachs
1h 15min
Polenta-Möhren-Ecken mit Rahm-Kräuterseitlingen
55min
Spinat-Waffel-Sandwiches
30min
Spinat-Feta-Lasagne
1h 15min