
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Παντεσπάνι
- 3 αυγά, μετρίου μεγέθους (53-63 γρ. το καθένα)
- 25 γρ. γάλα
- 120 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. κορν φλάουερ (άμυλο)
- 20 γρ. κακάο
- 1 ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 ½ κ.γλ. μπαχαρικά για gingerbread (βλ. συμβουλή)
Γέμιση και συναρμολόγηση
- 6 φύλλα ζελατίνης
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος, 30-40% λιπαρά
- 40 γρ. ζάχαρη βανίλιας, σπιτική
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα σε μικρά κομμάτια ή παστίλιες
- 30 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 150 γρ. μαρμελάδα μαύρου φραγκοστάφυλου
- λίγο κακάο για το πασπάλισμα
- Wartości odżywcze
- na 1 κομμάτι
- Kalorie
- 400 kcal / 1674 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Węglowodany
- 40 g