Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa lêveda
- 150 g leite
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 200 g farinha tipo 55
Massa
- 80 g leite
- 80 g açúcar, mais q.b. p/ envolver
- 50 g manteiga
- 4 gemas de ovo
- 300 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 858 kJ / 205 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Broa de milho
2 Std. 20 Min
Bolas de berlim com custard de baunilha
4 Std. 20 Min
Rissóis de camarão
1h 30 min
Creme de pasteleiro
15 min
Pastéis de nata
45 min
Éclairs de chocolate
2h
Mini guardanapos
25 min
Carcaças
1h 40 min
Bolas de Berlim recheadas com leite condensado
4 godz. 5 min
Churros com chocolate quente
45 min
Croissants
2h
Pão com chouriço
1h 30 min