Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g tereyağı, parçalara bölünmüş (2 cm)
- 2 yk keçiboynuzu özü
-
10
g irmik
lub 10 g irmik, bebekler için - 30 g tam buğday unu
- 100 g pirinç unu
- Wartości odżywcze
- na 10 adet
- Kalorie
- 4932 kJ / 1178 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 121 g
- Tłuszcz
- 72 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 11 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patates ve Havuç Püresi
45 Min
Patates, Havuç ve Sakız Kabağı Püresi
35 Min
Muz, Armut ve Elma Lapası
10 Min
Patates, Bezelye, Sakız Kabağı ve Dana Eti Püresi
30 Min
Armutlu Yulaf Kreması
10 Min
Yulaflı Hurmalı Muhallebi
10 Min
İrmik, Elma ve Süt Lapası
10 Min
Havuçlu Meyve Lapası
25 Min
Yulaflı Meyve Püresi
20 Min
Küpler Halinde Bal Kabağı Püresi
45 Min
Pirinç Unu, Yulaf Unu, Bebek İrmiği
35sa
Armut ve Elmalı Kayısı Lapası
20 Min