Ketan Kukus dengan Kepiting Bakau

Ketan Kukus dengan Kepiting Bakau

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porsi

Składniki

  • kepiting bakau segar (berkisar 600 g), dibersihkan
    2
  • arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)
    2 sdm
  • jahe segar potong jadi 8 irisan
    2 cm
  • daun bawang potong sepanjang 4 cm
    1
  • bawang merah
    50 g
  • minyak goreng
    30 g
  • udang kering dibilas
    15 g
  • daun pisang potong bulat (Ø 18 cm)
    1
  • jamur shitake kering direndam hingga lunak, batang dibuang, diperas, potong dadu
    4
  • sosis Cina (lapchiong) pembungkus dilepas, potong dadu
    100 g
  • beras ketan dibilas
    450 g
  • kecap asin
    1 ½ sdt
  • kecap hitam
    ¼ sdt
  • gula
    1 sdt
  • garam
    ¾ sdt
  • air
    1000 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 732 mg
Białko 14 g
Kalorie 2606 kJ / 623 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 99 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie