Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 克 冷压橄榄油
- 50 克 酱青
- ½ 茶匙 红糖
- 1 个 柠檬 ,选用有机为佳, 取皮和果汁
-
4
个 新鲜三文鱼片 ,去皮(每个 150-180 克)
lub 4 个 白鱼片, 去皮 (每个 150-180 克) - 5 - 10 克 新鲜姜 ,去皮切片 (opcjonalnie)
- 1 个 蒜瓣
- 100 克 小红葱 ,切块
-
100
克 蒜苗 ,只取白色部分,切成小块
lub 100 克 洋葱 ,切半 - 100 克 西芹 ,切块
-
350
克 冷冻豌豆
lub 350 克 红萝卜 ,切块(参考贴士) - 450 克 水
- 2 茶匙 盐
- 250 克 马铃薯 ,切成小块(1公分)
-
400
克 西兰花 ,切小朵
lub 400 克 淡色综合蔬菜 (如红萝卜、西葫芦、菇类),切片 (0.5 公分) - 2 小撮 黑胡椒粉
- 50 - 100 克 鲜奶油(约含18%脂肪) ,适量调味
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2984 kJ / 712 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 1686 mg