柿子杏仁派
TM6 TM5

柿子杏仁派

(Brak ocen)

Składniki

  • 5 克 無鹽奶油 ,切塊室溫軟化,多備一點塗抹用
  • 1 張 派皮 (冷凍),放室溫解凍,市售或自製(詳見要訣)
  • 少許 高筋麵粉 ,灑粉用
  • 1 顆 甜柿 ,削皮、切片
  • 1 ½ 茶匙 黑糖
  • ¼ 茶匙 肉桂粉
  • 1 枝 新鮮迷迭香 ,多備一點裝飾用
    lub ¼ 茶匙 乾燥迷迭香
  • 1 大匙 蘭姆酒

杏仁派餡

  • 60 克 無鹽奶油 ,切塊室溫軟化
  • 60 克 細砂糖
  • 1 顆 蛋 ,打散
  • 70 克 杏仁粉
  • 1 大匙 蘭姆酒
  • 1 大匙 杏桃果醬
  • 1 大匙 水

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
3772.2 kJ / 902.5 kcal
Białko
12.1 g
Węglowodany
119.2 g
Tłuszcz
43.3 g
Tłuszcz nasycony
156.2 g
Błonnik
3.4 g
Sód
62.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy