Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo emmental
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada às rodelas (0,5 cm aprox.)
- 350 g leite
- 2 c. chá de sal
- 30 g manteiga à temperatura ambiente
- 1 - 2 pitadas de noz-moscada (opcjonalnie)
- 5 ovos
- 60 g mistura de sementes
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 184 kJ / 44 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 83.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de peito de pato com vinagrete balsâmico e frutos vermelhos
1h 35min
Esparregado com polenta frita
2h 30min
Stollen com queijo
Brak ocen
Frango à Malaio com coco
Brak ocen
Lombo de vitela com mostarda em massa folhada
2u.
Perna de borrego com iogurte e especiarias
29h 50min
Salada de fruta tropical - TM6
30min
Gelado de skyr com baunilha e framboesa
10h 15min
Cozer 500-800 g de ruibarbo
35min
Tartes com creme de amêndoa
40min
Waffles de parmesão com presunto e pesto rosso
35min
Arroz de frango Hainan, sopa de legumes e ovo a vapor
1h 25min