Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo emmental
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada às rodelas (0,5 cm aprox.)
- 350 g leite
- 2 c. chá de sal
- 30 g manteiga à temperatura ambiente
- 1 - 2 pitadas de noz-moscada (opcjonalnie)
- 5 ovos
- 60 g mistura de sementes
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 184 kJ / 44 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 83.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cozer 1100 g de almôndegas
40 Min
Mistura clássica de especiarias para pão, trituração ligeira
5 Min
Pão de forma sem glúten
14 godz.
Chai Latte de abóbora
35 Min
Salada de salsicha, queijo e rabanetes - TM6
25 Min
Rolos primavera com legumes - TM6
1 Std.
Pão de alho com queijo vegan
40 Min
Esparguete à carbonara
30 Min
Pão de ló de Margaride
1 Std. 15 Min
Bolinhas de batata-doce e frango (Baby-Led Weaning)
40 Min
Marinada jamaicana para frango
10 Min
Lasanha bolonhesa com massa fresca
35 Min