Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Äpfel, süß-säuerlich, geschält, geviertelt
- 20 g Zitronensaft
- 120 g Zucker
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 2 Eier
- 500 g Magerquark
- 130 g Hartweizengrieß
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 3 gestr. TL Backpulver
- 50 g Rosinen (opcjonalnie)
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2970 kJ / 710 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 92 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Apfel-Hirse-Auflauf
1h 40min
Ofenschlupfer
1 godz. 5 min
Reisauflauf mit Äpfeln
1h 45min
Grießauflauf
1 Std. 30 Min
Türkentommerl (Maisgrießschmarrn)
50min
Apfelauflauf mit Milchreis
1 Std. 15 Min
Quark-Kirsch-Auflauf
1 Std.
Quarkauflauf
1 Std. 10 Min
Quark-Milchreis-Auflauf
1h 35 min
Hirse-Quark-Auflauf
1 Std. 15 Min
Kirschenmichel
1 Std.
Pflaumenmichel
1 Std.