Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
夹饼
- 160 克 牛奶
- 1 茶匙 糖
- 1 茶匙 干酵母粉
-
220
克 低筋面粉 (见要诀)
lub 220 克 中筋面粉 - ½ 茶匙 泡打粉
腌洋葱
- 50 克 紫洋葱 ,切片
-
50
克 米醋
lub 50 克 白葡萄酒醋 - 1 ½ 茶匙 糖
- 1 ½ 茶匙 盐
菌菇烧烤酱
- 1 根 新鲜红辣椒 ,去籽,切块
- 20 克 姜 ,切片(每片2毫米)
- 3 瓣 蒜头
- 20 克 油
- 45 克 葱 ,白色和绿色部分,切片
- 450 克 新鲜杏鲍菇 ,切块(每块约2厘米x7厘米)
- 70 克 烧烤酱
- 50 克 酱油
- 630 克 水
- 油 ,浸润面团用
- 新鲜香菜叶 ,装饰用
- 葱 ,切片,装饰用
- 新鲜红辣椒 ,切片,装饰用
- 芝麻 ,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 个
- Kalorie
- 793 kJ / 189.5 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 33.1 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 917 mg