Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizzadeeg
- extra vergine olijfolie
- 220 g water, op kamertemperatuur
-
1
tl suiker
lub 1 tl moutpoeder -
20
g verse gist, verkruimeld
lub 2 tl gedroogde gist (8 g) - 400 g broodbloem
- 30 g extra vergine olijfolie
- 1 tl zout
Beleg van de Margherita
- 200 g mozzarella, in stukken
- 250 g gehakte tomaten, uit blik
- 2 - 3 snuifjes zout, naar smaak
- 1 el extra vergine olijfolie
- 10 - 15 verse basilicumbladeren, in stukken
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2544 kJ / 607 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pizzadeeg
1h
Tempé
48j
Pizza lahmacun a la Turk
1h
Ovenburger
1h 45min
Aubergine en Comté kaasgratin - Frozen yoghurt met aardbeien en basilicum
Pas d’évaluation
Simit - Turkse sesam bagel
2h 10min
Mini Spaanse koningstaart (Mini Roscón de Reyes)
Pas d’évaluation
Kalfszwezerik met lente-uien
Pas d’évaluation
Glühwein
15min
Zoet Marokkaans gebak (Briouettes)
35 Min
Goulash van soja met knoedels
1h 25min
Minipizza’s
1h 20 min